Presentatie beoogde leden Provinciale Staten met

leerzame excursie bij Meijer MSE Forks


Hendrik Meijer, van het familiebedrijf Meijer Plaatbewerking, MSE Forks en MSE Forks Inc, hield woensdag een heldere bedrijfspresentatie voor de leden van de vier gemeentelijke CDA-afdelingen het Bildt, Menameradiel, Franekeradeel en een aantal van Harlingen.
Het Bildts bedrijf heeft al een paar belangrijke logistieke klippen weten te omzeilen. Zo werd in samenwerking met de gemeente het Bildt gezorgd voor een goede toevoerweg. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in reach-vorken voor de heftruck. Door ingenieuze systemen kan met een uitschuifbare vork heel functioneel worden gewerkt. IKEA is een van de klanten. Met dit systeem is het mogelijk om in een hal bredere stellingen aan te brengen. Door de uitschuifbare vork kan alles over een grotere lengte worden geplaatst of verplaatst. Het bedrijf heeft in Carolina ook een vestiging, waar geen productie, maar handelsactiviteiten worden verzorgd.


Hoofddoel CDA-afdelingen

Het hoofddoel was de presentatie van de CDA-kandidaten voor de Provinciale Staten. Deze zijn voor het eerst gekozen vanuit de drie gemeenten Franekeradeel, het Bildt en Menameradiel die vanaf 2018 één gemeente gaan vormen. De gekozen leden zijn naast lijsttrekker Sander de Rouwe: José Vroonland, Wendy Zuidema-Haans en Johan van Tuinen. Na een vlammend betoog van Sander de Rouwe, dat zich vooral richte op het thema Wurkje, Wenje en Wille, volgende de introductie van Wendy Zuidema-Haans, in het dagelijks leven directeur van de food-afdeling van Van Hall Larenstein. De geboren Brabantse wist de toehoorders te overtuigen van haar dadendrang. ,,Ik ben er wel iemand die vindt dat je nog zoveel plannen kunt hebben, je deze vooral ook moet concretiseren.’’ Zij staat op nummer negen. Johan van Tuinen is de nummer 14 van het gezelschap. Hij voelt zich als een vis in het water van besturen, zo bleek. De hovenier is vooral een man die van aanpakken houdt. Logisch dat ook de werkgelegenheid voor jongeren in de groensector een van zijn thema’s is. Hij wil ook de zorg door en voor elkaar bevorderen via buurt- en dorpsloketten. José Vroonland ontbrak vanwege een ziekenhuisopname.
Joop Atsma
De afdelingen brachten ook advies uit over de positie van de Friese kandidaat voor de Eerste Kamer, Joop Atsma. CDA-afdeling het Bildt plaatste Atsma op nummer twee. Hij staat op de voorgestelde lijst op nummer 14.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

het Bildt

bildt-logo-fc

 

De gemeente het Bildt ligt ten noorden van de lijn Harlingen – Leeuwarden. Bij de Westhoek en Zwarte Haan is het prachtig uitwaaien langs de Waddenzee.

 

De gemeente bestaat uit de dorpen St. Annaparochie, St. Jacobiparochie, Oude Bildtzijl, Vrouwenparochie, Westhoek, Minnertsga en Nij Altoenae. Verder hoort de kern Nieuwe Bildtzijl  tot de gemeente  het Bildt.

 

Het Bildt heeft 11.000 inwoners, waarvan meer dan een derde tussen de 40 en 64 jaar oud is.

 

Omslagfoto1